Sociaal Domein

Als Young Professional binnen het sociaal domein ben jij dé verbinding tussen de overheid en de burgers. Wil jij je richten op belangrijke maatschappelijke uitdagingen, zoals het bevorderen van inclusie, het aanpakken van armoede en het verbeteren van de kwaliteit van zorg? Wil jij met jouw inzet bijdragen aan een rechtvaardige, veerkrachtige en empathische samenleving? Werken in het sociaal domein betekent een waardevolle rol in het vormgeven van een betere toekomst voor iedereen!

Publiekracht plaatst mensen bij:

Werken in het Sociaal Domein

Wil jij graag maatschappelijk bijdragen en een positieve impact maken op het leven van anderen? Door te werken in het sociaal domein krijg je de kans om te werken aan een sterke en veerkrachtige samenleving. Je zet je in voor het welzijn van alle burgers en bedrijven in de gemeente of provincie. Jouw dagelijkse werk is enorm waardevol. Je brengt de juiste partners bij elkaar om gezamenlijk tot de beste oplossing te komen.

Thema's sociaal domein

Denk in het sociale domein aan verschillende thema’s zoals Publiekszaken, Maatschappelijke Ontwikkeling, Zorg, WMO en Jeugd. Of het nu gaat om het verkrijgen van een rijbewijs, het voltrekken van een huwelijk of het registreren van een geboorte, jij speelt een cruciale rol in het faciliteren van essentiële documentatie en diensten, of het optimaliseren van de processen hier rondom. Je zet je in voor alle inwoners, van jongeren tot ouderen, gezinnen, mensen met een fysieke of mentale beperking, ondernemers en asielzoekers.

WMO & jeugd

In deze sector is het jouw taak om burgers, jong en oud, zorg en ondersteuning te bieden. Binnen de WMO help je ouderen en mensen met een beperking zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en actief deel te nemen aan de maatschappij. Je regelt bijvoorbeeld hulpmiddelen, thuisbegeleiding of huishoudelijke hulp als WMO-beleidsmedewerker, adviseur of consultant.

Werken in de jeugdzorg betekent gezinnen, jongeren en opvoeders ondersteunen in moeilijke tijden. Je levert een belangrijke maatschappelijke bijdrage en kan echt een verschil maken in het leven van anderen. Dit doe je bijvoorbeeld als beleidsadviseur, jeugdconsulent of casemanager.

Participatie, werk en inkomen

In deze sector zet je je in om meer mensen aan een baan te helpen of bij te staan bij financiële problemen. Je ondersteunt bij arbeidsbeperkingen, capaciteitstekort, armoede, burn-out, schulden en andere uitdagingen. Door mensen te begeleiden naar werk of te helpen met een uitkering of schuldhulpverlening, draag je bij aan een inclusievere samenleving. Er zijn allerlei rollen zoals jobcoach, projectmedewerker of maatschappelijk werker waar je mee aan de slag kunt.

Publiekszaken

Bij Publiekszaken ben jij het contactpunt tussen de burgers en de gemeente. Of het nu gaat om het verkrijgen van een rijbewijs, het aanvragen van een paspoort of voltrekken van huwelijk, jij regelt het. Ook houd je je bezig met de verwerking van gegevens van burgers in de BRP. In dit vakgebied is het belangrijk dat je klantvriendelijk bent en nauwkeurig werkt. 

Zorg

De zorgsector biedt een wereld aan mogelijkheden. Of het nu gaat om ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg (GGZ) of mantelzorg, je hebt een belangrijke rol in het leven van anderen. Van het organiseren van dagelijkse activiteiten en het coördineren van medische zorg tot het geven van advies over gezonde gewoonten, jouw werk maakt elke dag weer een verschil. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als coördinator, zorgconsulent of beleidsmedewerker

Integratie en inburgering

Wil jij ervoor zorgen dat nieuwkomers zich echt thuis voelen en soepel integreren in onze samenleving? Je kunt helpen met bijvoorbeeld taallessen, culturele begeleiding en het vinden van werk. Denk aan functies zoals integratieadviseur, coördinator inburgeringsprogramma’s of taalcoach.

Ruimte voor jouw talent!

Als je via PublieKracht gaat werken, maak je deel uit van ons Young Professional Program. Hierbij word je gekoppeld aan een Talentmanager die je begeleidt tijdens je traject, ga je samen met mede-Young Professionals trainingen volgen en krijg je een vrij te besteden opleidingsbudget! Hoe tof is dat?

FAQ

Welke studieachtergrond/ werkervaring heb ik nodig?
Heb ik werkervaring nodig?
Aan welke opdrachtgevers kan ik denken binnen de publieke sector?
Krijg ik begeleiding van PublieKracht tijdens mijn opdracht?
Hoe vaak vinden de netwerk evenementen plaats?
Wat is het sociaal domein?
Wat heb ik nodig om aan de slag te gaan bij het sociale domein?