Ruimtelijk Domein

Wil jij je bezighouden met grote maatschappelijke vraagstukken zoals de energietransitie, de woningbouwopgave of de omgevingswet? Wil jij met jouw werk een bijdrage leveren aan een veilige, duurzame en innovatieve leefomgeving? Als Young Professional binnen het ruimtelijk domein kan jij je inzetten voor de toekomst van Nederland!

Publiekracht plaatst mensen bij:

Werken in het Ruimtelijk Domein

Werken in het ruimtelijk domein betekent dat je de leefomgeving voor burgers en bedrijven verbetert. Zo kan iedereen veilig, gezond en duurzaam leven. Als Young Professional in dit vakgebied werk je aan thema's zoals duurzaamheid, wonen en vervoer. Jij geeft letterlijk vorm aan het Nederland van de toekomst. Elke dag bedenk je creatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen zoals stedelijke groei, klimaatverandering en verkeersopstoppingen. Omdat het een breed vakgebied is, kan je ontdekken wat echt bij jou past.

Thema's in het ruimtelijk domein

Het ruimtelijk domein is een veelzijdig en dynamisch domein dat zich richt op de uitdagingen van nu. Denk aan duurzaamheid, milieu, stadsplanning en vergunningen. Hier werk je aan zaken zoals het verduurzamen van woningen, het regelen van bouwvergunningen, het verbeteren van bereikbaarheid op afgelegen plekken en het vergroenen van onze omgeving. Kortom, alles rondom het plannen, ontwerpen en beheren van onze leefomgeving.

Duurzaamheid, milieu en energietransitie

In deze sector ga je aan de slag met boeiende vraagstukken over duurzaamheid en de energietransitie. Jij kijkt met een frisse blik naar complexe problemen en verzint slimme oplossingen. Of je nu bezig bent met duurzame mobiliteit, energiezuinige huizen of klimaatadaptatie, je maakt echt een verschil! Als beleidsmedewerker ontwikkel je bijvoorbeeld plannen voor energiebesparing en afvalbeheer, of als projectmedewerker voer je projecten uit om de overgang naar klimaatneutrale woningen te bevorderen. Zo draag je actief bij aan een beter leefbare wereld, nu en in de toekomst!

Ruimtelijke ordening, verkeer en mobiliteit

In deze sector help je mee om onze fysieke leefomgeving te ontwerpen. Je bedenkt plannen voor natuur, land, gebouwen en wegen. En samen met je team kijk je of een project op een bepaalde plek haalbaar is. Je houdt rekening met dingen zoals gezondheid, duurzaamheid en hoe goed alles bereikbaar is. Rollen zoals planoloog, beleidsadviseur of projectmedewerker hebben direct impact op de leefbaarheid en duurzaamheid van je omgeving!

Vergunningen, handhaving en toezicht

In dit werkgebied zorg je ervoor dat mensen en bedrijven zich aan de regels houden rondom milieu, bouwen en openbare orde. Jij zorgt voor een veilige en fijne leef- en werkomgeving. Je houdt een oogje in het zeil en grijpt in als het nodig is. Ook beslis je over vergunningen, zoals voor de bouw van een windturbine in een woonwijk of een nieuw kantoor. Rollen zoals vergunningverlener of jurist zijn voorbeelden van functies waar je dit allemaal kunt doen.

Vastgoed, grondzaken en stadsontwikkeling

In deze sector ben jij de expert op het gebied van het beheren van gemeentelijk vastgoed. Je bedenkt hoe gemeentelijke grond en gebouwen het slimst gebruikt kunnen worden. Je denkt mee over nieuwbouwprojecten en hoe je bestaande panden een frisse draai kan geven. Alles draait om het creëren van goede voorzieningen voor iedereen, op een verantwoorde en duurzame manier.

Wonen en huisvesting

Je hebt de belangrijke taak om ervoor te zorgen dat alle mensen in de gemeente een goede en betaalbare woning hebben. Je houdt bijvoorbeeld in de gaten of er genoeg sociale huurhuizen zijn. Of je geeft advies over het beleid voor woningbouw en kijk je of dit aansluit bij de behoeften van de inwoners. Als verbinder werk je samen met andere partijen, zoals woningcorporaties, om de leefomgeving zo goed mogelijk te maken.

Ruimte voor jouw talent!

Als je via PublieKracht gaat werken, maak je deel uit van ons Young Professional Program. Hierbij word je gekoppeld aan een Talentmanager die je begeleidt tijdens je traject, ga je samen met mede-Young Professionals trainingen volgen en krijg je een vrij te besteden opleidingsbudget! Hoe tof is dat?

FAQ

Heb ik werkervaring nodig?
Krijg ik begeleiding van PublieKracht tijdens mijn opdracht?
Aan welke opdrachtgevers kan ik denken binnen de publieke sector?
Welke studieachtergrond/ werkervaring heb ik nodig?
Hoe vaak vinden de netwerk evenementen plaats?
Wat is het ruimtelijk domein?
Welke studie heb ik nodig voor het ruimtelijk domein?
Wat zijn de voordelen van werken via het detacheringsbureau PublieKracht